Proteklog vikenda je u kafiću Démarche održan treći po redu tradicionalni novogodišnji turnir u PES-u za medicinare. Medicinar je svratio da isprati ovaj događaj i prenese utiske vesele pretpraznične atmosfere. Nedaleko od Kliničkog centra Srbije, skupili su se mahom momci, ljubitelji video igrica i pre svega fudbala, te u prazničnoj atmosferi odigrali krajnje ozbiljan turnir. Naravno, nije bilo ni reči o medicini ili studijama, prioriteti su bili fudbal i zabava.

Za organizaciju su zaduženi studenti pete godine, Stefan Maksimović i Stefan Stanković, koji uz srdačnu podršku našeg Studentskog parlamenta prethodne tri godine uspešno organizuju ovo dešavanje.

“Na ideju smo došli pre tri godine tokom višečasovne partije PES-a, razmišljajući kako bi dobro došlo svima nama jedno druženje i zabavljanje, nevezano za fakultet. Budući da na kraju godine svi ulaze u praznično raspoloženje, PES je bio sjajan povod da se okupimo i proslavimo te trenutke” – navodi Stefan Maksimović.

U toku dva dana, 16 ekipa od po dva igrača se borilo prvo po grupama, a zatim eliminacionom (knock-out) fazom za neku od nagrada koje su obezbedili Studentski parlament i Omladina JAZAS-a, kao sponzori.  Višečasovna zabava, mešavina smeha i euforije, sa iznenađenjima i sportskim duhom se u nedelju završila kao uzbudljivo finale između Šanera (Vasilije Tadić i Pavle Vuksanović) i tima Millijah (Dimitrije Burgić i Luka Stefanović), gde su Šaneri odneli pehar sa rezultatom 3:1. Treće mesto pripada Provincijalcima, Stefanu Maksimoviću i Nikoli Katanić.

Uz zajednički trud, sve je zaista izgledalo kao jedno neformalno evropsko prvenstvo u ovoj disciplini eSporta. Podsetimo se, prve godine za turnir u Jarcu se prijavilo 11 ekipa, a kako se ubrzo pročulo na Fakultetu, zainteresovanost je naglo porasla, pa je ove godine broj prijava ograničen na 16 ekipa. Budući da su mesta za timove planula za manje od 24 časa, organizatori se nadaju većem žrebu naredne godine i timovima sa svake godine studija. Zainteresovani za naredni turnir mogu da očekuju Facebook event i sve potrebne informacije na društvenim mrežama.

Do narednog turnira, eSportski pozdrav i srećni praznici!

 

L.V.